تاریخ: ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۲ ، ساعت ۱۸:۳۳
بازدید: ۴۱
کد خبر: ۳۰۱۰۰۳
سرویس خبر : خودرو و قطعه سازی
گفتگو با عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس درباره مافیای بازار خودرو:

تفکری که می‌خواهد مردم گاری سوار شوند | مافیا‌ها در هیات مدیره‌ها زندگی می‌کنند | مسوول مستقیم بازار خودرو کیست؟ | دولت دو وزیر معرفی کند

تفکری که می‌خواهد مردم گاری سوار شوند | مافیا‌ها در هیات مدیره‌ها زندگی می‌کنند | مسوول مستقیم بازار خودرو کیست؟ | دولت دو وزیر معرفی کند
‌می‌متالز - سیاه‌کلی عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: مافیای خودرو فقط مختص خرید و فروش خودرو نیست بلکه تفکری می‌خواهد صنعت خودروسازی کشور در همین حد باقی بماند و مردم سوار گاری شوند و از خودرو‌های خوب استفاده نکنند.

به گزارش می‌متالز، نمایندگان مجلس امروز رای اعتماد خود را از رضا فاطمی امین وزیر صنعت، معدن و تجارت پس گرفتند. استیضاح فاطمی امین ۲۷ محور داشت که حوزه خودرو بخش مهمی از آن را تشکیل می‌داد. «مافیای خودرو» شاید پرتکرارترین کلیدواژه جلسه استیضاح بود که بار‌ها از زبان وزیر صمت و رییس جمهور شنیده شد. با این همه سوال‌های بسیاری درباره ماهیت مافیا و چگونگی عملکرد آن در کشور وجود دارد.

در این زمینه با لطف الله سیاه کلی نماینده قزوین و عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفتگو کردیم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید.

تفکری که می‌خواهد مردم گاری سوار شوند | مافیا‌ها در هیات مدیره‌ها زندگی می‌کنند | مسوول مستقیم بازار خودرو کیست؟ | دولت دو وزیر معرفی کند

سیاه‌کلی: مافیا یک تفکر است که می‌خواهد مردم گاری سوار شوند

لطف الله سیاه‌کلی از طراحان استیضاح وزیر صمت درباره موضوع مافیا خودرو به همشهری آنلاین گفت: مافیای خودرو فقط مختص خرید و فروش خودرو نیست بلکه یعنی تفکری که می‌خواهد صنعت خودروسازی کشور در همین حد باقی بماند و مردم سوار گاری شوند و از خودرو‌های خوب استفاده نکنند. یکی از بخش‌های این مافیا دلالی است. سوال اینجاست که این تفکر که ما نباید خودرویی بهتر از این خودرو‌های داخلی سوار شویم از کجا آمده است؟ جایگاه شرعی دارد؟ اگر مردم ما خودروی خوب سوار شوند حرام است؟ آقای قرائتی زمانی نقل می‌کرد که امام وقتی می‌خواست از نجف به کربلا برود چند بار گفت که خودروی خوبی بگیرید تا برویم. کسی از ایشان پرسید که شما فرد ساده‌زیستی هستید پس چطور اصرار بر خودرو خوب دارید؟ امام در پاسخ به این سوال گفت که، چون جان آدم‌ها سوار آن خودرو می‌شود. چرا ما در کشور به کیفیت و قیمت خودرو توجه نمی‌کنیم؟ چرا پراید به چنین عددی رسیده است؟ آیا پراید قابلیت سوار شدن دارد؟ البته که مردم به همان هم دیگر دستشان نمی‌رسد؛ بنابراین این تفکر عقب نگه داشتن مردم و عدم بهره‌گیری از رفاه و امکانات مافیایی است.

مافیا‌ها در هیات مدیره‌ها زندگی می‌کنند

سیاه‌کلی درباره متولیان این حوزه ادامه داد: من معتقد هستم در باب خودرو وزیر صمت مسئول است. اگر وزیر می‌گوید در زمینه خودرو من یکی از دو هزار آدم هستم مشخص است که وظیفه خود را نمی‌داند.

این نماینده مجلس درباره جایگاه مافیا‌ها در حوزه خودرو افزود: بیشتر این مافیا در حوزه خودروسازان و بخش‌های دولتی و دستگاه‌هایی است که صاحب امضا هستند. افرادی که در هیات مدیره‌ها زندگی می‌کنند. ببینید افرادی در چند هیات مدیره حضور دارند؟ این آدم‌ها چه خاصیتی دارند؟ چندین شرکت در زیرمجموعه خودروسازان وجود دارد که کاغذی هستند و وجود خارجی ندارند، اما هیات مدیره و مدیرعامل و منشی دارد و حقوق می‌گیرند. این‌ها مافیا هستند.

نظارت؛ مهم‌ترین کارویژه مجلس

سیاه‌کلی در پاسخ به سوالی درباره ابزار‌های مبارزه با مافیای خودرو و نقش مجلس نیز گفت: یکی از کارویژه‌های مجلس نظارت بر همین حوزه‌ها و جلوگیری از گسترش مافیاهاست. قانون به مجلس قدرت دارد و نماینده مجلس باید باور کند فرد قدرتمندی است و بنابر قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران قدرتی که نماینده مجلس دارد کمتر کسی از آن برخوردار است؛ بنابراین نماینده باید با قدرت کار خود را پیش ببرد و در حوزه نظارتی فعال باشد.

نماینده قزوین درباره فضای جلسه استیضاح امروز مجلس نیز گفت: معمولا جلسات استیضاح پراضطراب است و وزیر ۵۰ درصد احتمال افتادن دارد؛ بنابراین کسانی که حامی وزیر هستند به دنبال لابی برای رای اعتماد هستند. امروز این موضوع آنقدر اهمیت داشت که آقای رییسی به مجلس آمد و از وزیر دفاع کرد. من نیز به دلیل اینکه اداره کننده استیضاح بودم کار بسیار سختی داشتیم. ما خواست مردم را پیگیری می‌کنیم و وظیفه داریم مطالبه آن‌ها را پیگیری کنیم. وقتی خواست مردم بر کنار رفتن یک وزیر است بنابراین بار روی دوش ما بیشتر می‌شود و استرسمان هم افزایش پیدا می‌کند.

سیاه‌کلی تاکید کرد: مجلس با درک شرایط مردم استیضاح را پذیرفت و رای به حذف آقای فاطمی امین داد.

این نماینده درباره علل شفاف نشدن رای امروز نمایندگان نیز افزود: هنوز قانون شفافیت نیامده است. برخی از نمایندگان اعتقاد دارند که آرا باید الکترونیکی باشد تا مردم رای آن‌ها را ببینند. ما هم این کار را کردیم، اما تا وقتی قانون ابلاغ نشود نمی‌توان این کار را در صحن مجلس انجام داد. امروز من از همه همکاران خود می‌خواهم تا رای خود را شفاف بگذارند تا مردم ببینند نماینده به چه چیزی رای داده است. مردم بهترین قاضی برای ارزیابی عملکرد نماینده هستند.

بهترین فرصت دولت برای معرفی دو وزیر به مجلس

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با اشاره به انتظارات مجلس از دولت ادامه داد: ما از دولت تعریف کردیم. آقای رییسی انسان بسیار مخلص و پرتلاشی است، اما گاهی می‌بینیم که افراد بی‌تجربه و کم توان و بی تخصص در سمت‌های مدیریتی انتخاب شدند. وزارت صمت حوزه‌ای تخصصی است و باید فردی باتجربه و کاربلد در این مسند قرار گیرد. کسی که مثل فاطمی امین آزمون و خطا نکند که البته نتیجه همه آزمون و خطا‌ها هم اشتباه از آب در آمد. ایشان با واردات خودرو‌های نو و کارکرده مخالف، اما با ورود خودرو به بورس موافق بود. در تنظیم‌گری بازار و بخش بازرگانی مشکل داشت و همه طرح‌هایی که داشت شکست خوردند. نباید بعد از ۴۵ سال آدم صفر کیلومتر بیاید و آزمون و خطایی کار کند. بنابر انتظار داریم فرد باتجربه‌ای بیاید و کنده کار را بگیرد و حل کند و گرفتاری مردم در کالا‌های اساسی و دیگر موارد را حل کند.

سیاه‌کلی تاکید کرد: اکنون بهترین زمان است که لایحه بازرگانی به مجلس بیاید و تعیین تکلیف شود و در صورت رای نمایندگان دو وزیر به مجلس معرفی شود. بخش بازرگانی اهمیت بسیاری دارد که به تنظیم‌گری مرتبط و زندگی و معیشت مردم به آن گره خورده است؛ بنابراین نیازمند مدیریت قوی در این بخش هستیم.

منبع: همشهری

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت